Lúpež v Kežmarskej zmenárni, lúpežníci z Vranova sú vo väzbe

23.07.2006 Celý región

Lúpež v Kežmarskej zmenárni\r\nPopradský vyšetrovateľ začal včera trestné stíhanie vo veci pre zločin lúpeže . Ku skutku došlo v Kežmarskej zmenárni iba pár mi...
Lúpež v Kežmarskej zmenárni
Popradský vyšetrovateľ začal včera trestné stíhanie vo veci pre zločin lúpeže . Ku skutku došlo v Kežmarskej zmenárni iba pár minút po jej otvorení.

Policajti vyšetrovaním na mieste zistili, že hneď po tom ako pracovník zmenárne ju otvoril, vošli dnu dvaja neznámi páchatelia. Tí ho zvalili na zem, kde ho bili a následne mu zobrali kľúče, ktorými si pootvárali pracovný priestor. Z priečinkov si povyberali peniaze v rôznej mene. Pre majiteľa zmenárne tak spôsobili škodu vo výške 160 000, - Sk a pracovníkovi zmenárne spôsobili zranenia, z ktorých sa bude liečiť minimálne dva týždne. Prípad vyšetruje Úrad justičnej a kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Poprade. Po páchateľoch polícia pátra.

Lúpežníci z Vranova sú už vo väzbe
Pre zločin lúpežného prepadnutia spáchaného formou spolupáchateľstva sú obvinení a vzatí do väzby dvaja Vranovčania - 41 a 24-roční. Obvinení muži vo štvrtok podvečer vo Vranove, za obchodným domom Billa, prepadli 32 ročného Vranovčana. Mladší z nich poškodeného muža udrel palicou po hlave a následne ho obidvaja bili päsťami a kopali. Pritom mu z pravého vrecka riflí ukradli 3000, - Sk. Mužovi spôsobili zranenia s dobou liečenia okolo 7 dní. Vranovskými policajtmi boli útočníci hneď v piatok vypátraní, zadržaní na slobode, vyšetrovateľ ich obivinil a podal návrh na ich vzatie do väzby, ktorý okresný sudca akceptoval. V piatok popoludní boli obidvaja vzatí do väzby.
 

Vyberte región

mark